Huisje Pierewaai

Foto’s | Reacties | Tarieven | Beschikbaarheid | Informatie

Huisje Pierewaai dateert uit 1925 en is gelegen naast ons andere vakantiehuisje Fladderak op nummer 11. Vanuit de woonkamer, keuken en slaapkamers heeft u een schitterend uitzicht op de prachtige, oude pastorie uit 1771 met haar romantische slingertuin. De historische kerk, het mooie karakteristieke laantje met haar oude bomen in laanbeplanting en het monumentale hek ademt de sfeer van ‘Anton Pieck’. De authentieke straatverlichting biedt u ’s avonds een heerlijk ouderwets tafereel.
 
In vroegere tijden deed huisje Pierewaai dienst als dranklokaal met een zachte vergunning. In 2009/2010 hebben wij, met behoud van authentieke elementen maar met het comfort van tegenwoordig, het huisje gerenoveerd.
 
In onze zoektocht naar een toepasselijke naam voor ons huisje speurden we via Google naar een typisch Gronings drankje en kwamen uit op het winterse drankje Pierewaai dat o.a. gemaakt wordt van het jeneverachtige drankje Fladderak van de firma Hooghoudt uit Groningen. Pierewaai vonden we een toepasselijke naam voor ons huisje en sindsdien prijkt het mooie houten naambord “Pierewaai” op de gevel van nummer 9. 

Huisindeling:

Begane grond: sfeervolle, zonnige woonkamer met balkenplafond en romantische markiezen aan de buitengevel. Open keuken (koelkast met diepvriesvakje, oven, vaatwasser, magnetron, koffiezetapparaat, Senseo-apparaat, waterkoker), hal, badkamer met aparte douche en badkamermeubel, toilet. Ruime slaapkamer met een 2-persoons bed (160×200 cm). Schuurtje met wasmachine en oplaadpunt voor elektrische fietsen.
 
Verdieping: ruime slaapkamer met een 2-persoonsbed (160×200). De trap naar de verdieping is behoorlijk steil maar heeft twee trapleuningen aan beide kanten om het lopen naar boven wat te vergemakkelijken. 

Tuin met terrassen:

In de zonnige tuin met maar liefst 3 terrassen is het heerlijk toeven en geniet u van de rust van Oost-Groningen. Natuurlijk zijn er tuinstoelen en is er een parasol aanwezig.  

Huisje Pierewaai wordt centraal verwarmd (CV) en is geheel voorzien van laminaat.
 
Heeft u iets te vieren met uw familie of vriendengroep? Uiteraard kunt u in dat geval beide huisjes tegelijk huren zodat u toch samen bent maar ook nog enige privacy heeft. Vraag ons naar de mogelijkheden, wij denken graag met u mee!
 
WiFi aanwezig.
 
Huisdieren en roken zijn niet toegestaan.

Huisje nog beschikbaar? Bekijk het hier

Welkom bij onze vakantiewoning

Wilt u reserveren of meer informatie ontvangen?
U kunt ons mailen of bellen:
E-mail: hateboertjes@hetnet.nl
0597-332121 of mobiel
06-42546415 of 06-55805707